Twitter stäms av aktieägare

Twitter fått en stämning inskickad mot sig från en av sina aktieägare. Det är Doris Shenwick som har valt att gå hårt mot mikrobloggen för vad som påstås vara falska och vilseledande uttalanden under början av 2015, skriver Recode.

Stämningen som skickades in till en distriktsdomstol i norra Kalifornien anklagar också tidigare vd Dick Costolo och nuvarande finanschefen Anthony Noto. Utifrån det som står i dokumenten hävdar Doris Shenwick att Twitter använde sig av falska uttalanden som drev på aktiekursen på ett artificiellt sätt mellan fjärde kvartalet 2014 och andra kvartalet 2015.

Det hon syftar på med ”falska uttalanden” var bolagets kommentarer kring den svaga användartillväxten. Twitter ska i samband med rapporten för fjärde kvartalet ha uttryckt sig vara säkra på en återgång i tillväxten till den liknande under 2014. Då kunde mikrobloggen uppvisa en genomsnittlig tillökning av 14 miljoner användare per kvartal. Det kom aldrig att inträffa och aktien har sedan dess rasat med mer än 60 procent, sade Doris Shenwick i sin stämningsansökan.

Det framgår inte hur mycket Doris Shenwick är ute efter i skadestånd. Hennes aktieinnehav i Twitter är också okänt.

En talesperson för Twitter avböjde att kommentera med hänvisning till pågående rättsprocess.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets