Twitter stänger av framstående journalister

Twitterkonton tillhörande flera framstående journalister som bevakar företagets ägare Elon Musk har fått sina konton plötsligt avstängda. Det rapporterar BBC.
Twitter stänger av framstående journalister - 2022 Heidi Klum’s Annual Halloween Party
Foto: Evan Agostini/Invision/AP och Twitter

Reportrar som stängts av är bland annat Donnie O’Sullivan/CNN, Drew Harwell/The Washington Post, Ryan Mac/The New York Times, Matt Binder/Mashable, Aaron Rupar, Micah Lee och Keith Olbermann

En taleskvinna för Twitter uppger för The Verge att förbudet hänger samman med delning av lokaliseringsdata i realtid.

New York Times kallar tilltaget för ”tveksamt och olyckligt”. Varken reportern eller tidningen har heller fått någon förklaring.

”Det är helt okej att kritisera mig hela dagen, men att visa min plats i realtid och utsätta min familj för fara är inte okej”, skriver Elon Musk på Twitter.

Flera av journalisterna har rapporterat om att plattformen Mastodon blivit avstängd från Twitter, efter att den delat information om en tjänst som kan tracka Elon Musks jetplan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets