Twitternedskärningar oroar europeiska myndigheter

De massiva nedskärningarna och avhoppen på Twitter, har fått tillsynsmyndigheter i Europa att ifrågasätta om det finns tillräckligt med personal för att följa regelverken.
Elon Musk
Elon Musk. Foto: Patrick Pleul/AP Pool Photo

Twitter har nu stängt ned sitt kontor i Belgiens huvudstad Bryssel. Förra veckan lämnade två chefer som hade ansvar för att mikrobloggen följer EU:s direktiv mot desinformation.

Efter deras avgång har flera börjat ifrågasätta om bolaget kommer följa direktiven från EU, skriver Financial Times.

Irländska IDC ska ha ställt frågan till Twitter denna vecka i förhållande till GDPR. Svaret man fick var att bolaget har tillräckligt med personal för ändamålet, men att man ser över påverkan från personalavhoppen.

Även franska kommunikationsregulatorn har ifrågasatt om det finns tillräckligt med personal för att ta itu med hattal, som är olagligt enligt fransk lag. Twitter riskerar annars rättsliga åtgärder och böter.

Twitters ägare och VD Elon Musk har tidigare uppgett att bolaget kommer att följa olika länders regler och inte bli ”ett helveteslandskap fritt för alla”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.