Tyska centralbanken: Ingen oro för recession

Den tyska ekonomin kommer troligen att stagnera under det fjärde kvartalet.

Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport, enligt Bloomberg News.

Bundesbank konstaterar att det finns försiktiga tecken på att nedgången i tillverkningsindustrin avtar. Förväntningarna har förbättrats och orderingången varit oförändrad de senaste månaderna, vilket hjälpt till att begränsa spridningseffekter till den inhemska efterfrågan.

Den privata konsumtionen bör fortsätta att ge stöd åt tillväxten fjärde kvartalet, tack vare en stark arbetsmarknad och stigande löner, medan den expansiva finanspolitiken också kan bidra.

”Den svaga fasen i den tyska ekonomin väntas fortsätta in på sista kvartalet. Men det kommer troligen inte att försämras betydligt. Ur dagens perspektiv så kommer produktionen troligen bara att stagnera”, skriver Bundesbank, och tillägger att det för närvarande inte finns skäl till oro för en recession.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.