Tyska centralbanken: Recession – men inget skäl till oro

Den tyska ekonomin har sannolikt gått in i en mild teknisk recession under de tre månaderna till och med september, men det innebär inte nödvändigtvis slutet för landets ekonomiska expansion. Det skriver Bundesbank i centralbankens månadsrapport på måndagen.

Centralbanken menar att avmattningen är del av en normalisering av tysk tillväxt efter en period av överhettning.

Experterna ser dock fortsatt risker mot den ekonomiska aktiviteten, särskilt till följd av den globala miljön.

Förhöjda geopolitiska och handelsspänningar kan potentiellt förlänga eller förvärra en avmattning, särskilt i den exportberoende tyska industrin.

Det skulle också öka risken för att aktiviteten i Tyskland drabbas i flera sektorer.

”Det är oklart huruvida aktiviteten i industrin kommer återhämta sig innan nedgången spiller över till mer inhemskt orienterade ekonomiska sektorer”, säger Bundesbanks experter.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.