Tyska konkurrensmyndigheten stoppar Loomis förvärv

Loomis förvärv av tyska kontanthanteringsbolaget Ziemann, som aviserades den 29 januari 2019, stoppas av tyska konkurrensmyndigheten, Bundeskartellamt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ziemann omsatte i fjol cirka 175 miljoner euro. Köpeskillingen uppgavs ligga på 160 miljoner euro när förvärvet offentliggjorde i början av året.

Kraven på eftergifter från Bundelskartellamt har varit oväntat omfattande, skriver Loomis.

”Då Loomis och dess rådgivare är av uppfattningen att kraven från Bundelskartellamt är alltför långtgående, överväger nu Loomis möjligheten till rättslig prövning”, skriver bolaget.

Loomis är enligt avtal skyldiga att erlägga en så kallad break-up fee till säljaren uppgående till 2 miljoner euro, som kommer att redovisas och rapporteras i det fjärde kvartalet som en förvärvsrelaterad kostnad.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.