Tyskt Ifo-index stiger mer än väntat

Ifo-index, som mäter näringslivets förtroende i västra Tyskland, uppgick till 109,0 i november, vilket kan jämföras med 108,2 månaden innan. Förväntningarna låg vid 108,2.

Statistiken presenteras av det tyska prognosinstitutet Ifo.

Ifo förväntningsindex uppgick till 104,7 under månaden, vilket kan jämföras med 103,9 månaden innan (reviderat från 103,8). Marknaden hade räknat med 104,0.

Ifo-index för nuvarande förhållanden uppgick till 113,4 under månaden, vilket kan jämföras med 112,7 månaden innan (reviderat från 112,6). Här hade analytikerna räknat med en nivå på 112,4

Ekonomin uppges vara opåverkad av den växande globala osäkerheten och inte ens attackerna i Paris hade påverkan på utfallet i undersökningen, enligt kommentar från prognosinstitutet Ifo.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här