Tyskt Zew-index stiger

Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i april.

Det visar den månatliga undersökningen från ZEW Center for European Economic Research, enligt Reuters.

Index över förväntningarna, som ska förutsäga den ekonomiska utvecklingen på sex månaders sikt, steg till 3,1 i april jämfört med -3,6 i mars. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 0,8.

Index över nuläget sjönk till 5,5 från 11,1 föregående månad. Väntat här var ett index på 8,0.

ZEW noterar att förbättringen i det ekonomiska sentimentet till största del baseras på förhoppningar om att den globala ekonomiska miljön kommer att utvecklas mindre svagt än tidigare antagits.

Senareläggningen av brexit kan också ha bidragit till att lyfta de ekonomiska utsikterna, medan den senaste tidens tyska ekonomiska data däremot pekar mot ganska svag ekonomisk utveckling.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.