UBS: Aktiemarknaden kan stiga ytterligare 5-10%

Den globala aktiemarknaden uppges kunna ge fem till tio procent till, menar UBS Global Wealth Management som föredrar cykliska aktier samt värdeaktier. Detta enligt CNBC.
UBS: Aktiemarknaden kan stiga ytterligare 5-10% - tjur-wall-street-700_binary_6948925.jpg
Dessa aktiers prestation kommer att korrelera med den ekonomiska återhämtningen samt gynnas av en acceleration inom industriell produktion samt en ökande inflation.

Mest potential syns även inom tillväxtmarknader, finans, energi samt småbolag.

Vid en fråga om ökande avkastning på statsskuldsväxlar menar brittiska investeringschefen Caroline Simmons att det inte nödvändigtvis betyder slutet för aktieutveckling.

”Under de senaste 25 åren har det varit tio gånger som tioåringen ökade med mer än 100 baspunkter, och i alla de fall levererade globala aktier ingen eller positiv avkastning”, poängterade Simmons.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets