UBS sänker Holmen

UBS sänker riktkursen på skogsbolaget Holmen till 235 kronor, från tidigare 250 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av en analysuppdatering från den 14 augusti.

Bankens analytiker motiverar sänkningen med skogsbolaget senaste rapport kommit in sämre än konsensus avseende det justerade rörelseresultatet och försäljningen på koncernnivå samt divisionsvinsterna.

Till följd av ovanstående har bankens analytiker sänkt sina rörelseresultatestimat inför 2014 och 2015 med 7-8 procent, drivet av en sämre efterfrågan inom pappersdivisionen och lägre tidningspapperspriser.

Bankens analytiker anser att utsikterna för tryckpapper beräknas vara fortsatt svaga framöver, vilket inte kan kompenseras för den stabila situationen inom kartongverksamheten.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.