Ukrainskt Boeing-plan störtade – inga överlevande

Ett Boeing-plan av typen 737-800 kraschade tidigt på onsdagsmorgonen i Iran. Ingen av de närmare 180 personerna ombord tros ha överlevt.
Ukrainskt Boeing-plan störtade – inga överlevande - boeing-krasch-iran-700_binary_6983292.jpg

Det rapporterar flera internationella medier.

Planet, som tillhörde det ukrainska flygbolaget Ukraine International Airlines, störtade strax efter att det lyft från Imam Khomeini-flygplatsen i Teheran.

Planet var cirka tre och ett halvt år gammalt och var inte utrustat med det system som kopplats samman med krascherna i oktober 2018 och mars 2019, som kostade sammanlagt 350 människors liv, enligt Bloomberg News.

Från Boeings sida sägs att bolaget är medveten om medieuppgifterna och att det för närvarande samlar information. Det ukrainska flygbolaget har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Orsaken till kraschen är okänd, även om iranska medier rapporterar att ”tekniska fel” var orsaken – dock utan att ange hur den slutsatsen nåtts så snart efter kraschen, enligt Dow Jones.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco