Unibet lyfter efter rapport

Kurserna på Stockholmsbörsen handlas högre på onsdagen där spelbolaget Unibet gör stora framgångar. Lundin Petroleum backar på en blandad nyhetskompott och Sveriges tjänstsektor lämnar ett starkt juli bakom sig.

SIX Generalindex var klockan 14.08
upp 0,9 procent till 514 medan OMXS30-index ökade 1,0 procent till 1.627. Omsättningen var 5,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 8,2 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Spelbolaget Unibet tornar upp som
dagens vinnare med en uppgång på 12 procent. Bolagets justerade rörelseresultat uppgick till 19 miljoner pund under andra kvartalet, att jämföra med förväntningarna som var 11 miljoner pund. Även resultat före skatt och nettoresultat blev bättre än väntat.

Sämre går det för Lundin
Petroleum, vars delårsrapport visade på ett justerat rörelseresultat som kom in 14 procent under analytikernas snittförväntningar. Att bolaget dessutom sänkte produktionsprognosen för helåret, höjde prognosen för operativa kostnader och meddelade att produktionen vid Brynhildfältet missade bolagets egna förväntningar med mer än 60 procent under det första halvåret i år gjorde inte marknaden lyckligare.

Oljebolaget presenterade också
positiva nyheter från en utvärderingsborrning vi oljefältet Edvard Grieg där en möjlig utökning av reserverna för oljefältet på cirka 25 procent motsvarande 50 miljoner fat skulle det enligt DNB:s analytiker Helge André Martinsen motsvara ett nuvärde på ”upp till 10 kronor per aktie”.
Sammantaget är han förvånad över att aktien backar så pass mycket i dag med tanke på de positiva resultaten från utvärderingsborrningen. Aktien är ned med 4,5 procent.

Wallenstam presenterade även de
ett resultat över förväntningarna. Vd Hans Wallenstam säger sig var väldigt nöjd med att alla siffror går åt rätt håll. Wallenstam stiger 1,5 procent.

Astra Zenecas dotterbolag inom
bioläkemedel Medimmune har ingått ett samarbete med Mirati Therapeutics kring en immunmodulerande kombinationsbehandling mot icke-småcellig lungcancer. En fas I/II-studie kommer att inledas under 2016. Aktien svarade med en uppgång på 1,5 procent.

Orexo bekräftade i går kväll att
försäkringsbolaget CVS Caremark har tagit bort Zubsolv, för behandling av opiatberoende från listan över rekommenderade läkemedel. Zubsolv kommer från den 1 januari 2016 därmed inte längre subventioneras. Bolaget ser det som sannolikt att bortfallet mer än kompenseras av ett nytt exklusivt avtal inom Managed Medicaid. Aktien föll kraftigt under gårdagen innan handeln med aktien stoppades. Aktien rekylerar upp 8,5 procent på onsdagen.

Elekta, som var en vinnare under
gårdagens handel med stöd från uppgifter om att Philips letar förvärv inom hälsovård, trycktes tillbaka i dag med 5,5 procent.

Tobii stiger med 8,4 procent efter
sin rapport, som visade på en kraftig försäljningstillväxt och fortsatta förluster.

På makrofronten kommer uppgifter
om att Grekland är nära att nå ett avtal om nästa räddningspaket från långivarna. En taleskvinna från den grekiska regeringen uppger att avtalet kan komma att vara på plats den 18 augusti.

Banksektorn avancerar med
uppgångar i SEB +1,0 procent, Nordea +1,2 procent, Swedbank +0,9 procent och Handelsbanken +0,4 procent.

Inköpschefsindex har rasat in från
flera europeiska länder i dag. I Sverige steg PMI till säsongsrensade 56,6 i juli, att jämföra med förväntningarna om 55,5.

Index                     

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

514     

+0,9   

+12,9

OMX Stockholm 30           

1.627    

+1,0   

+11,1

SIX Return index             

962    

+0,9   

+16,5

SIX Sverige cykliskt 15      

451    

+1,1   

+13,1

SIX Sverige defensivt 15     

547    

+0,7   

+21,5

SIX Volatilitetsindex       

13,2    

-6,7   

-15,2

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets