Unibet prickar prognoserna

Spelbolaget Unibet redovisar ett resultat före skatt på 14 miljoner pund (18) för det tredje kvartalet 2015.

Det förväntade resultatet var 14 miljoner pund, enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät.

Ebitda landade på 17 miljoner pund (22), mot väntade 18 miljoner, och underliggande rapporterades den till 20 miljoner (22).

Underliggande ebitda för tredje kvartalet var något lägre än för motsvarande period 2014, till följd av lägre marginaler inom sportspel och effekterna av valutakursförändringar på cirka 13 procent.

Nettoresultatet blev 13 miljoner pund (17), och resultatet per aktie landade på 0,452 pund (0,585) efter full utspädning. Väntat nettoresultat var 13 miljoner pund och ett resultat på 0,46 pund per aktie.

Spelöverskottet under det tredje kvartalet uppgick till 86 miljoner pund (80). Här hade analytikerna räknat med 82 miljoner.

Spelöverskottet från Sportspel var 40 miljoner (38). Från Övriga spel var spelöverskottet 46 miljoner (42).

Resultatet för kvartalet som rapporteras i brittiska pund har avsevärt påverkats av omräkningseffekten av förändringar i valutakurser. Den underliggande organiska tillväxten i spelöverskottet i fasta växelkurser var över 21 procent, enligt bolaget.

Om Unibet hade redovisat resultatet i kronor skulle spelöverskottet för tredje kvartalet ha uppgått till 1.132 (932) miljoner.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.