Upp till 2 500 kan få gå från Commerzbank

Tyska Commerzbank planerar ytterligare 1.800-2.500 varsel om uppsägningar, rapporterar Börsen Zeitung med hänvisning till källor inom banken.

Beslut om nya uppsägningar i Commerzbank och en mer detaljerad plan inkluderande det antal som får lämna väntas efter ett lednings- och styrelsemöte planerat till i slutet av september, uppgav källorna för den tyska tidningen.

Uppsägningarna sägs främst beröra bankens huvudkontor i Frankfurt inom avdelningar som investment, shipping-finans, regelefterlevnad och personaladministration, skriver Börsen Zeitung.

Commerzbank har avböjt att kommentera uppgifterna.

Tidigare i veckan rapporterade Handelsblatt att banken även överväger att stänga mellan 10 och 20 procent av sina filialer, vars fortlevnad enligt tidigare strategi varit ansedda som viktiga för bevarandet av hög kundnärvaro.

Efter sammanbrottet i de fusionssamtal med Deutsche Bank som pekats ut som en möjlig räddningsplanka för båda de krisande bankerna, har det också rapporterats att tyska staten överväger att minska sitt innehav på 15,6 procent. Denna andel blev resultatet av en räddningsaktion efter den senaste finanskrisen. Det statliga ägandet var ett avgörande argument till förmån för en fusion när fusionssamtalen startades upp.

Sedan sammanbrottet i förhandlingarna med Deutsche och de efterföljande uppgifterna om att ett statligt tillbakadragande kan vara under uppsegling rör sig Commerzbank-aktien för närvarande på rekordlåga nivåer.

Tidigare i augusti rapporterade dessutom Financial Times att intresset från andra uppvaktare på den utländska bankscenen såsom italienska Unicredit och nederländska ING därefter svalnat, uppgifter som också delvis överensstämmer med finanschef Stephan Engels uttalanden i samband med halvårsrapporten, när han sade att ingen bank gjort några närmanden.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.