Uppgång väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagens handel med att stiga efter gårdagens avancemang på USA-börserna.

Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande uppgångar på 0,2 till 0,7 procent.

”Trots stigande räntor blev det nya rekordnivåer i USA på måndagen. Chicagos Fed-chef sade på ett möte i Stockholm att det inte är lämpligt att höja räntan förrän tidigt 2016 med tanke på det svaga första kvartalet, vilket tolkats positivt av marknaden. I Sverige blev det ingen räntesänkning som många bedömare hyste hopp om”, skriver IG i tisdagens morgonbrev.

Frankrikes premiärminister Manuel Valles dömer ut Volvos planer på att avskeda över 500 personer i landet. Det kan hota tidsplanen för koncernens viktiga besparingsprogram. Det skriver Dagens Industri på tisdagen.

Moberg Pharmas partner lanserar Kerasal Nail i Kina.

Kycklingbolaget Scandi Standard köper ett finskt bolag för 10 miljoner euro.

Eltel ökade ebitda-resultatet exklusive engångsposter till 5,3 miljoner euro första kvartalet. Intäkterna sjönk samtidigt något.

Uber Technologies, kinesiska Baidu och Apax Partners finns bland intressenterna på Nokias kartverksamhet Here. Det rapporterade Bloomberg News sent i går med hänvisning till personer med insyn.

En annan gruppering i form av Kinas Tencent Holdings, NavInfo och svenska EQT Partners bjuder också på enheten.

Microsoft uppges även vilja förvärva en minoritetsandel i Here. Även de tre amerikanska private equitybolagen Hellman & Friedman, Silver Lake Management och Thoma Bravo finns bland intressenterna, enligt uppgifterna.

IT-säkerhetsbolaget Verisec vände till förlust i det första kvartalet.

Rapporter väntas under återstoden av dagen från Consilium, Kabe och SJR.

På makrofronten noteras bland annat ett tyskt ZEW-index klockan 11.00 samt konsumentpriser och handelsbalans för EMU samma tidpunkt.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.