Uppgifter: Klarnagrundarna i bråk om styrelsepost

Amerikanska storägaren Sequoia Capital ville byta ut Klarnas styrelseordförande - en plan som gått i baklås. Enligt uppgifter till Bloomberg ska turerna i Klarnas styrelse bero på spänningar mellan grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson.
Uppgifter: Klarnagrundarna i bråk om styrelsepost - Klarna styrelsebråk
Det ska föreligga spänningar mellan två av Klarnas grundare, rapporterar Bloomberg. Något som givit upphov till bråk om ordförandeposten i betaljätten.

Sequoia har sedan 2010 varit ägare i Klarna och innehar idag 22% av aktierna i betaljätten. Fram tills nyligen rasade en maktkamp om styrelsen där Sequoia ville peta Klarnas styrelseordförande och tidigare Sequoia-partnern Michael Moritz. Enligt uppgifter skulle siktet sen även varit inställt på att byta ut VD:n Sebastian Siemiatkowski. Planerna har hamnat i papperskorgen, efter att Siemiatkowski bland annat gjort blixtvisit till Silicon Valley för att reparera relationen.

”Som vi redan har sagt är vi glada över att fortsätta att stödja Sebastian och Klarna på deras väg till börsintroduktion och vidare”, uppger Sequoia i ett uttalande till FT om att fortsätta stödja Moritz.

Enligt Bloomberg ska tvisterna om styrelseposten handla om meningsskiljaktigheter mellan två av Klarnas grundare, Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson. Spänningarna ska handla om Jacobssons inflytande i Klarna, som han fortfarande äger en betydande andel i.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets