USA ger undantag för Huawei-handel

Företrädare för USA-administrationen meddelade på måndagen att den kommer att godkänna en handfull temporära undantag från svartlistningen av export till det kinesiska telekomföretaget Huawei och ett antal av dess dotterbolag, rapporterar bland annat Wall Street Journal (WSJ).

Undantagen ger vissa leverantörer och kunder till den kinesiska teknikjätten ett 90 dagars uppskov från bestraffning för sådan handel.

Handelsdepartementet ska publicera en order om temporära licenser för handel med Huawei på onsdag.

Beskeden om uppskoven kom timmarna efter att Google flaggat om planer att stänga av tillgången till flera av företagets applikationer i nya Huawei-telefoner. Källor uppger för WSJ att dessa planer nu läggs på is.

Enligt tidningen kan uppskovet för Huawei också mildra spänningarna mellan USA och Kina i deras försök att återstarta handelssamtalen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.