USA ser spridningen av apkoppor som hälsonödläge

USA utlyser hälsonödläge på grund av spridningen av apkoppor i landet. Utbrottet av apkoppor är en nödsituation för folkhälsan i USA, sade hälsoministern Xavier Becerra på torsdagskvällen, rapporterar flera medier.
USA ser spridningen av apkoppor som hälsonödläge - Xavier Becerra
Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin

Sjukdomen har spridit sig i landet sedan maj, fallen har även ökat runt om i världen. Beslutet att förklara nödläge följer efter att Världshälsoorganisationen i juli förklarat att apkoppor är ett internationellt nödläge för folkhälsan.

Delstater som New York och Kalifornien har också förklarat hälsokris. ”Vi uppmanar alla amerikaner att ta apkoppor på allvar”, sade Becerra på en presskonferens.

Över 6 600 personer har hittills smittats av viruset i USA. Vaccin mot viruset finns redan och används runt om i landet, det är dock brist på vaccin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG