USA-terminerna kring nollstrecket

Det inledande börsfallet på onsdagens Europabörser i spåren av Irans missilangrepp mot amerikanska militärbaser i Irak bromsades under loppet av dagen och oljepriserna vände ned efter tidigare uppgång. Terminerna för de ledande börsindexen i USA hade också återhämtat sig från tidigare nedgångar.
USA-terminerna kring nollstrecket - nasdaq-wall-street-700_binary_6981470.jpg

Runt klockan 14:45 låg terminen för Dow Jones industriindex på oförändrad nivå från stängning dagen före. För det bredare S&P 500 teknikorienterade Nasdaq 100 noterades terminerna till +0,2 procent.

USA:s president Donald Trump ska göra ett uttalande på onsdagen enligt vad han skrivit på Twitter, men oklart när. Irans högste ledare Ayatolla Ali Khamenei sade i ett tal på onsdagen, enligt CNBC, att Irans robotattacker var en ”örfil” mot USA. Han tillade senare, i ett Twitter-meddelande att ”sådana militära åtgärder inte är nog”, vilket enligt CNBC antyder att ytterligare hämndåtgärder för att USA dödade den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani är att vänta.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade mer än väntat i december, visade en undersökning från ADP Employer Services. Den återhämtning som synts under dagen i USA-räntor och dollarkurs förstärktes ytterligare lite efter statistiken.

På fredag läggs den officiella amerikanska arbetsmarknadsrapporten fram.

Efter en inledande prisuppgång i oljan i kölvattnet av nattens iranska attack vände oljepriserna ned under onsdagen. Nordsjöoljan Brent i första termin var ned drygt 1 procent och WTI-oljan med 1,5 procent på onsdagseftermiddagen. Senare under eftermiddagen kommer oljelagersiffror från USA:s energidepartement, DOE. Den inofficiella lagerstatistiken från API visade en minskning med 5,95 miljoner fat råolja förra veckan.

Bland enskilda aktier i förhandeln backade flygplanstillverkaren Boeing drygt 1 procent efter flygkraschen i Iran med ett Boeing 737-800 tillhörande ett ukrainskt flygbolag.

Apotekskedjan Walgreen Boots föll med nästan 6 procent efter att kvartalsvinsten inte levde upp till marknadens förväntningar.

Varuhuskedjan Macys handlades i stället upp nära 6 procent efter besked om att den handeln vid de gångna storhelgerna minskade klart mindre än vad som hade befarats.

Hembyggarföretaget Lennars kvartalsförsäljning slog analytikernas förväntningar och akten avancerade också i förhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets