USA:s största bolåneaktör siktar på börsnotering

USA:s största bostadslånegivare Quicken Loans planerar att gå till börsen, enligt CNBC:s källor.
USA-börserna
Foto: Vanessa Carvalho/TT
Bolaget har redan lämnat in en konfidentiell ansökan om noteringen, vilken kan bli offentligt tillkännagiven redan nästa månad, sade insynspersonerna.

Det framgår inte vilken värdering bolaget är ute efter men den lär bli på tiotals miljarder dollar. Banker involverade i processen är Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Suisse och JP Morgan.

Bostadslånen ökar i USA i takt med att räntorna faller. Vd Jay Farner uppgav nyligen att bolaget förväntas få in förfrågningar om bostadslån värda 75 miljarder dollar för andra kvartalet, att jämföra med 53 miljarder dollar i föregående kvartal.

Bakom Quicken Loans står miljardären Dan Gilbert som också äger NBA-laget Cleveland Cavaliers. Hans förmögenhet uppskattas till 7,8 miljarder dollar av Forbes.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets