Utspädning på 75% i Nobias företrädesemission

Köksbolaget Nobia offentliggör villkoren för sin tidigare aviserade nyemission på 1,3 miljarder kronor.
Utspädning på 75% i Nobias företrädesemission - Nobia 2
Foto: Nobia

Bolaget meddelar att aktieägarna kommer att erhålla en teckningsrätt för varje innehav aktie. Varje teckningsrätt berättigar till teckning av tre nya aktier. Teckningskursen är satt till 2,50 kronor per aktie. Teckningsperioden löper 3-17 april.

Antalet aktier i bolaget ökar genom emissionen med 504,7 miljoner till 675,0 miljoner. Utspädningen är på cirka 74,8% av antalet aktier och röster.

Företrädesemissionen är helt säkerställd genom åtaganden från storägarna Nordstjernan, If Skadeförsäkring och Fjärde AP-Fonden om att teckna sina pro rata-andel på totalt cirka 45,5%, samt åtaganden att täcka resterande del av emissionen.

Syftet med företrädesemissionen är att finansiera färdigställandet av Jönköpingsfabriken om cirka 1 miljard kronor och att stärka balansräkningen för att ge operativ och finansiell flexibilitet.

Nobia stängde på 7,91 kronor på onsdagen. Aktien har tappat 90% sedan sensommaren 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets