Vänsterpartiet går vidare med misstroende mot Nordmark

Vänsterpartiet har beslutat att gå vidare med sitt hot att rikta misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.
Vänsterpartiet går vidare med misstroende mot Nordmark - eva-nordmark-700_binary_6981009.jpg

Det uppger Vänsterpartiet i ett pressmeddelande på torsdagen.

För två veckor sedan kom Vänsterpartiet med sitt hot om att fälla Nordmark om hon inte backade från “kaosprivatiseringen” av Arbetsförmedlingen. Partiet gav regeringen en frist på två veckor.

Sedan dess har regeringen gått Vänsterpartiet delvis till mötes, men det räcker inte enligt Vänsterpartiet.

Jonas Sjöstedt frågade i riksdagens frågestund varför regeringen inte lyssnar på riksdagens majoritet, som inte står bakom “kaoset i Arbetsförmedlingen”.

Han sade att han nu kommer att ta kontakt med Moderaterna, och “lämnar över stafettpinnen” till dem.

“Vi vill få regeringen till förhandlingsbordet. Vårt mål är att regeringen ska backa”, sade Sjöstedt, och tillade att de inte har något emot arbetsmarknadsministern personligen men att det är hon som ska leda reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Vänsterledaren sade att han inte haft några kontakter med Sverigedemokraterna och inte heller kommer att ha det.

Sjöstedt sade att hans parti inte vill ha nyval, det är upp till statsminister Stefan Löfven om han ska fatta ett sådant beslut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.