Varken Lundberg eller Investor bland säljarna i Husqvarna

Varken Investor eller Lundbergs har sålt aktier när tyska Bosch köpte i skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna. Investor är största ägare i Husqvarna med 16,8 procent av kapitalet medan Lundbergs sitter på 7,6 procent.
Varken Lundberg eller Investor bland säljarna i Husqvarna - Husqvarna_720x720
Foto: Husqvarna

Till Finwire uppger Lundbergs vice VD Claes Boustedt att man inte sålt några aktier i Husqvarna.

”Vi är långsiktiga ägare i Husqvarna och ingen förändring mot tidigare har därvidlag skett”, skriver Boustedt i ett mejl till Finwire.

Till Di uppgav Investors ir-chef Magnus Dalhammar tidigare att även dem är långsiktiga ägare i Husqvarna och inte sålt några aktier.

Bosch meddelade under morgonen att man köper cirka 12 procent i Husqvarna. Enligt Bosch själva har cirka 5 procent hittills köpts och bolaget har ett avtal om att förvärva resterande 7 procent. Det har inte avslöjats vem eller vilka som har ingått avtal om att sälja aktierna.

I ägarlistan finns ett flertal fonder bakom de båda investmentbolagen Investor och Lundbergs. Bland annat har Swedbank Robur 4,3 procent, Blackrock 2,8 procent medan Handelsbanken Fonder, Didner & Gerge samt Vanguard har 2,4 procent vardera. Även Andra och Fjärde AP-fonden är med på listan över de tio största ägarna.

Husqvarna har under fredagen handlats upp drygt 10 procent på nyheten om Bosch intåg i ägarlistan.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.