Världens största passagerarplan nödlandar i Singapore

I morse tvingades en Airbus A380 att nödlanda i Singapore efter motorhaveri.

I morse lyfte världens största flygplan Airbus A380 från flygplatsen i Singapore med destination Sidney.

Men väl uppe i luften uppstod motorhaveri vilket ledde till en explosion i en av planets fyra motorer.

Planet vände då tillbaka, tömde bränsletanken och nödlandade i Singapore på Changi-flygplatsen som det tidigare hade lämnat.

Då planet landade brann det på undersidan. Metalldelar från planets motor hade fallit av.

Airbus A380 har marknadsförts under ledorden tyst, ekonomisk och säker. Det blir en nu tuff uppgift för marknadsavdelningen att återinföra dessa associationer.

Airbus A380 är 73 meter långt, väger 650 ton och kan ta 550 passagerare, vilket gör det till världens största passagerarplan.

Ingen av de 433 passagerarna ombord uppges dock vara skadade.

Se bilder från olycksplatsen här!

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.