Världsbanken stoppar sina program i Ryssland och Belarus

Världsbanken stoppar alla sina program i Ryssland och Belarus omgående på grund av invasionen av Ukraina. Det framgår av ett pressmeddelande.
Världsbanken stoppar sina program i Ryssland och Belarus - MOSKVA KREML
Ryssland har under senare år fyllt på den ryska motsvarigheten till den norska oljefonden, som förvaltar oljepengarna för framtida bruk/dåliga tider. Den börjar nu närma sig 200 miljarder dollar.
Organisationen har tidigare bistått Ryssland med lån för att stärka dess ekonomi. Men man upphörde med detta 2014 när Ryssland valde att annektera Krimhalvön från Ukraina. Likaså har inga nya lån getts till Belarus sedan mitten av 2020.

Separat planerar Världsbanken en utbetalning på 350 miljoner dollar till Ukraina, något som dess styrelse kommer att ta ställning till denna vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.