Vd-avhopp hejdar börsnotering av STG

Scandinavian Tobacco Groups vd Anders Colding Friis lämnar bolaget för en vd-post i Pandora. Det hejdar för tillfället STG:s planerade börsnotering, rapporterar Ritzau med hänvisning till danska tidningen Børsen.

För en vecka sedan meddelade STG att en börsnotering var en tilltänkt lösning på de ändrade ägarförhållanden som uppstår om Swedish Match skulle träda ur som delägare i STG. JP Morgan är tillsatt för att undersöka möjligheterna för en börsnotering.

Styrelsens ordförande Jørgen Tandrup har svårt att föreställa sig en börsnotering innan en ny vd är funnen, men uppger att avhoppet inte påverkar planerna på en börsnotering.

”Vi överväger nu hela ägarsituationen, och därför ser vi efter vilka kompetenser vi har användning för. Vi börjar leta direkt, och det blir både interna och externa kandidater, säger Jørgen Tandrup till Børsen som tillägger att en börsnotering bara är en av flera möjligheter i förbindelse med ändrade ägarförhållanden.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.