Venue Retail ökar förlusten

Venue Retail, som befinner sig inom rekonstruktion, minskade omsättningen samtidigt som förlusten ökade i räkenskapsårets första kvartal.
Venue Retail ökar förlusten - rizzo_binary_6839016.jpg
Skokedjan Rizzo ingår i börsbolaget Venue Retail Group. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Omsättningen sjönk 10,1 procent till 190,5 miljoner kronor (211,9). Jämförbar försäljning minskade med 4 procent. Handeln över nätet ökade med 16 procent.

Bruttovinstmarginalen uppgick till 54,4 procent (58,1), en minskning med 3,7 procentenheter.

Rörelseresultatet blev -12,5 miljoner kronor (-2,1). Resultatet före skatt var -17 miljoner kronor (-3,9). Resultatet efter skatt blev -17 miljoner kronor (-3,4), vilket gav ett resultat per aktie om -0,12 kronor (-0,02).

”En förklaring till lägre försäljning jämfört med föregående år, är att Black Friday-perioden inföll en vecka senare – därmed hamnade söndagen och måndagen i december. Marginalen har påverkats negativt av högre kampanjtryck än planerat”, skriver vd Jonas Ottosson i rapporten.

Venue Retail-chefen skriver vidare att rekonstruktionen gör att bolaget snabbar på omstruktureringen och nedstängningen av olönsamma butiker.

”Bolaget har en bra grund – men vi måste nu snabbare avveckla det som gör bolaget olönsamt och förstärka de värden som finns i vår online, större butiker och egna varumärken”, avslutar Ottosson sitt vd-ord.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG