Vertiseit säljer Multiq Danmark

Vertiseit har beslutat att avyttra Multiq Danmark, vilket är verksamheten inom ITS, Intelligent Transport Systems, till brittiska Journeo.
Vertiseit

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 2,3 miljoner euro och erläggs genom kontant betalning. Transaktionen är i linje med bolagets långsiktiga Saas-strategi och tidigare kommunikation, och utgör grunden för ett långsiktigt partnerskap med Journeo på plattformssidan. Ytterligare likviditet om 0,5 miljoner euro kommer att tillföras bolaget genom de två återstående delbetalningarna.

Multiq Danmark och dess ITS-verksamhet var en del av Multiq-koncernen som förvärvades av Vertiseit 2022. Genom transaktionen blir Multiq Danmark nu ett helägt dotterbolag till Journeo och kommer att fortsätta att verka under varumärket Multiq.

Genom avyttringen kommer Vertiseits nettoomsättning att minska med 50 miljoner kronor på årsbasis. Koncernens årligen återkommande intäkter, ARR, påverkas ej, då Saas-intäkter från ITS inte har inkluderats i koncernens ARR sedan förvärvet av Multiq.

Avyttringen av Multiq Danmark bedöms ha en begränsad påverkan på koncernens ebitda-resultat och en positiv effekt på resultat före skatt med 5 miljoner kronor. Transaktionen slutfördes den 19 september och kommer härefter inte att inkluderas i koncernens konsoliderade räkenskaper.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco