Vi fortsätter dra ifrån

Börsen backade i veckan men korta portföljen fortsatte upp. Vi realiserar vinsten i Kinnevik och plockar in högbetaaktien Boliden på förhoppning om rekyl.

Stockholmsbörsen fortsatte att vara svajig under veckan och OMX Affärsvärldens generalindex backade 0,9 procent. Samtidigt utvecklades flera av bolagen i korta portföljen relativt starkt och facit blev en uppgång på 0,2 procent. Det betyder att portföljen ökade försprånget mot index med 1,1 procentenheter. Sedan starten i mitten av januari är avkastningen 3,5 procent jämfört med minus 2,3 för index.

I jämförelse med de 149 svenska aktiefonder som finns med i fonddatabasen Morningstar placerar vi oss på en hedrande fjärdeplats vad gäller performance relativt index. Nu är inte jämförelsen helt relevant då vi har helt andra möjligheter att vara flexibla i våra placeringar. Vi kan till exempel ha en stor andel av kapitalet i kassa eller använda oss av hävstångsfonderna Xact Bear och Xact Bull om vi så önskar. Men så här långt i år har vi faktiskt varit fullinvesterade.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här