Vinstlyft för Kungsleden

Kungsledens förvaltningsresultat och vinst före skatt steg för årets tredje kvartal.

Kungsleden redovisar ett förvaltningsresultat på 274 miljoner kronor (217) för det tredje kvartalet 2015.

Driftnettot var 409 miljoner (404).

Hyresintäkterna var 570 miljoner (552).

Resultat från fastighetsförsäljningar var 0 miljoner (+7,4) medan orealiserade värdeförändringar på fastigheter var +202 miljoner (+169).

När det gäller de orealiserade värdeförändringarna på fastigheter specifikt berodde till +113 miljoner på ”värdeskapande investeringar” i befintliga fastigheter och dels på lägre direktavkastningskrav, där det genomsnittliga avkastningskrav som använts för att värdera Kungsledens portfölj sänkts från 6,9 procent till 6,7 procent mellan andra och tredje kvartalet.

De sänkta avkastningskraven för portföljen beror dels på sänkt avkastningskravnivå men var även ett resultat av nyförvärvade fastigheter med lägre initial direktavkastning. Exkluderat till fastigheter som tillträtts under kvartalet var avkastningskravet 6,8 procent.

De orealiserade värdeförändringarna på finansiella instrument var -61 miljoner (-70).

Resultatet före skatt uppgick till 415 miljoner (322).

Resultatet efter skatt blev 322 miljoner (274) motsvarande 1,77 kronor per aktie efter utspädning (2,00).

Det bokförda egna kapitalet motsvarade 55,18 kronor per stamaktie (53,41 kronor per 2 kv 2015 och 52,46 kronor per 3 kv 2014).

Substansvärdet, enligt EPRA NAV-standarden, var 61,13 kronor per stamaktie vid periodens slut.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.