Vinstökning för Bergs Timber

Sågverksbolaget Bergs Timber redovisar ett resultat efter skatt på 52 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (26).

Resultatet per aktie uppgick till 0:15 kronor (0:15).

Nettoomsättningen uppgick till 885 miljoner kronor (367).

Rörelseresultatet uppgick till 60 miljoner kronor (32).

“Konsumtionen av trävaror är fortsatt på en bra nivå. Trots det har vi haft prisnedgångar under hösten och vintern. Den främsta förklaringen är ökad produktion i Europa till följd av stort utbud av timmer från skogarna i Centraleuropa som angripits av granbarkborren”, skriver vd Peter Nilsson i en kommentar.

Den globala medvetenheten av behovet av en mer hållbar konsumtion växer kraftigt, fortsätter Peter Nilsson. Detta innebär gradvis ökad efterfrågan på förnybara råvaror där trä är ett alternativ.

På kortare sikt spökar dock ett flertal makroekonomiska faktorer.

“Vi har sett en minskad export till Kina och en osäker situation till följd av Brexit. Allt detta har lett till en situation där kunderna är mer försiktiga vid sina inköp”, skriver Peter Nilsson vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här