Voi fyller på med 1,35 miljarder kronor

Svenska elscooterföretaget Voi har tagit in 1,35 miljarder kronor i samband med en finansieringsrunda. Enligt vd och grundare Fredrik Hjelm värderas bolaget i senaste rundan till drygt 4,2 miljarder kronor, skriver Di Digital.
Voi fyller på med 1,35 miljarder kronor - voi-tier-700_binary_6980866.jpg
Värderingen är över de 1,8 miljarder kronor som storägaren VNV Global har Voi värderat till i halvårsrapporten. Voi var innan coronapandemin värt 3,1 miljarder kronor.

Hjelm uppger att det är starkt att man fått in nya stora erkända investerare (amerikanska riskkapitalbolaget Raine Growth ledde rundan), och att det visar att affärsmodellen fungerar.

”Sedan april har vi haft kraftig medvind. Vår affärsmodell går bra när det är ’light lockdown’ och ingen ’lockdown’. ’Full lockdown’ funkar inte alls”, sade Hjelm.

I senaste rundan deltog också bland annat VNV, som äger cirka 30% av Voi, samt Balderton Capital, Creandum, Project A Ventures, Inbox Capital och Stena Sessan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco