Voi tar in 115 miljoner dollar – gör sig redo för börsnotering

Investmentbolaget VNV Globals portföljbolag Voi Technology har tagit in 115 miljoner dollar i en serie D-finansieringsrunda, enligt ett pressmeddelande.
Voi elsparkcykel
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Under det senaste året har Voi expanderat till nya marknader samt levererat en intäktstillväxt på 140 % till över 100 miljoner dollar. Enligt Voi själva har man stått sig bra mot den hårda konkurrensen på marknaden och bland annat uppnått en marknadsandel på 70 % i Storbritannien.

Bland investerarna i finansieringsrundan fanns VNV Global, Raine Group, Inbox Capital och Nordic Ninja och Stena Sessan. Voi har nu tagit in totalt 430 miljoner dollar sedan bolaget grundades. Under 2021 uppgår finansieringen till 160 miljoner dollar och värderingen är nu över 1 miljard dollar, skriver Financial Times.

Kapitalet från investeringsrundan ska användas för att fortsatt expandera Vois plattform till nya marknader nästa år.

I samband med finansieringsrundan uppger vd Fredrik Hjelm till Financial Times att man påbörjat förberedelser för en börsnotering. De har dock inte satt ner foten om när eller var noteringen ska ske. Det är svårt att säga om det blir av under nästa år, men internt ska Voi vara ”redo” för börsen nästa år, enligt Fredrik Hjelm.

”Vi har påbörjat förberedelserna för att kunna noteras och vi kommer att vara redo 2022”, säger han till affärstidningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets