Volvo Cars delar ut 63% av ägandet i Polestar

Biltillverkaren Volvo Cars kommer skifta ut 62,7% av sin ägarandel i Polestar till sina aktieägare. Det totala värdet uppgår till cirka 10,4 miljarder kronor.
Volvo Cars delar ut 63% av ägandet i Polestar - Polestar 4
Polestar 4

Det beslutade bolagets styrelse i dag, framgår det av ett pressmeddelande.

De slutliga villkoren och tidplanen för utskiftningen är i linje med de indikativa villkor och tidplanen som angavs i kallelsen till årsstämman den 26 mars.

Inlösenvederlaget kommer att uppgå till tre svenska depåbevis (”SDB:er”) för fjorton inlösenaktier. Avstämningsdagen för aktiesplit är fastställd till 12 april, vilket innebär att sista dag för handel i Volvo Cars aktie inklusive rätt att erhålla inlösenaktier är den 10 april. Inlösenaktier handlas på Stockholmsbörsen mellan 15-30 april. Avstämningsdag för att få inlösensvederlaget är 8 maj.

”Baserat på stängningskursen för de underliggande Polestar ADS:erna av serie A på Nasdaq New York den 4 april 2024, uppgår den extraordinära värdeöverföringen till Volvo Cars aktieägare till totalt cirka 10,4 miljarder kronor, motsvarande cirka 3,5 kronor per aktie av serie B i Volvo Cars”, heter det i pressmeddelandet.

Volvo Cars har erhållit nödvändiga regulatoriska tillstånd, godkännanden och beslut för utskiftningen av Polestar-aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.