Volvo Cars och Qualcomm inleder samarbete – ska göra infotainmentsystem snabbare

Volvo Cars inleder ett samarbete med Qualcomm där man kommer använda bolagets Snapdragon Cockpit Platforms för att förstärka sitt infotainmentsystem i kommande eldrivna SUV under egna varumärket samt Polestar 3. Det framgår av ett pressmeddelande.
Volvo Cars och Qualcomm inleder samarbete – ska göra infotainmentsystem snabbare - volvo qualcomm
Volvo Cars/Snapdragon 8155 Foto: Volvo
Enligt Volvo kommer partnerskapet att göra dess Android Automotive-baserade infotainmentsystem mer än dubbelt så snabbt, samt leverera en upp till tio gånger snabbare grafikgenerering.

Förutom Volvo kommer också japanska Honda att använda sig av samma plattform från Qualcomm för sitt infotainmentsystem, enligt ett besked vid CES-mässan i Las Vegas. Också Renault har tillkännagivit ett samarbete som omfattar Qualcomms plattformar för uppkoppling, förarassistans, molntjänster med mera i kommande Renault-bilar.

Qualcomm har sedan tidigare även samarbeten med biltillverkare som BMW, GM och Hyundai.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG