Volvo, Daimler Truck och Traton investerar i laddningsnätverk i Europa

Fordonstillverkarna Volvo, Daimler Truck och Traton ska satsa på ett offentligt laddningsnätverk för tunga lastbilar i Europa. Bolagen har tecknat en avsiktsförklaring för installation och drivandet av detta.
Volvo är en aktie som Handelsbanken gillar på börsen just nu.

Avtalet utgör grunden för ett planerat samriskföretag där de tre parterna har lika stora ägarandelar, med en planerad start under 2022. Bolagen ska tillsammans investera 500 miljoner euro i minst 1 700 laddningspunkter.

”För Traton är det uppenbart att framtidens transporter är elektriska. Det kräver en snabb utveckling av allmänt tillgängliga laddningspunkter, framförallt för tunga fjärrtransporter. Vi samarbetar nu med våra partners Daimler Truck och Volvokoncernen för att förverkliga detta högpresterande nätverk så snabbt som möjligt”, kommenterar vd Matthias Gründler.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets