Volvo: Produktionsstopp gäller på obestämd tid

Lastbilstillverkaren Volvos initiala bedömning om produktionsstopp har reviderats till att gälla på obestämd tid, från tidigare bedömning om 15 dagar.

Det rapporterar Dagens Industri.

“Det är för många osäkerheter för att kunna ha ett skarpt startdatum, situationen får råda helt enkelt”, säger Volvos presschef Claes Eliasson till tidningen.

Bedömningen gäller nedstängningen av fabrikerna i så väl Sverige som Frankrike, Belgien och USA.

“Vi har inget slutdatum. Detta gäller till nytt besked kommer”, säger presschefen som tillägger att bolaget måste se att utvecklingen går åt rätt håll och att myndighetsbesluten lättar innan man kan börja hoppas på att komma igång igen.

Även konkurrenten Scania och biltillverkaren Volvo Cars har nyligen förlängt vissa produktionsstopp.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.