Wall Street-bonusar väntas bli oförändrade eller minska

Bonusarna på Wall Street kommer i år att vara antingen oförändrade eller lägre. Det framgår av en ny studie från konsultbolaget Johnson Associates, rapporterar Reuters.
Wall Street-bonusar väntas bli oförändrade eller minska - Trader Börsen Wall Street
AP Photo/Seth Wenig

För investmentbankirer som rådgivit bolag inom fusioner och förvärv väntas deras bonusar minska med 15-25 procent.

De investmentbankirer som hjälpt bolag med skuldfinansiering väntas få se sina bonusar antingen lämnas oförändrade eller minska med upp emot tio procent.

Vidare väntas bonusarna för de som bedriver aktietrading att backa med mellan 5-10 procent.

Bilden är mer otydlig när det kommer till personer som sysslar med räntehandel, är kapitalförvaltare eller anställda på hedgefonder/private equity-firmor. Här väntas bonusarna kretsa från mindre minskningar till oförändrade till mindre ökningar.

De enda investmentbankirer som kan förvänta sig bonusökningar är de som jobbar med aktieemissioner. Deras bonusar väntas bli högre med 5-15 procent jämfört med fjolåret. Därutöver väntas också förmögenhetsförvaltare få bonusar som är högre med 5 procent.

Situationen nästa år väntas inte bli ljusare, utan även det väntas bli ett utmanande år, skriver Johnson Associates.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets