Wall Street har historiskt gått starkt under räntehöjningscykler

Federal Reserve väntas på onsdag meddela att man kommer att börja med att höja räntan i mars och att man minskar ned sin balansräkning framöver. Historiken talar för att börsen går bra under en räntecykel, visar en sammanställning gjord av Truists ena investeringschef Keith Lerner, enligt Bloomberg News.
Serieförvärvare, börsoptimism
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Börsen har stigit i snitt med 9% när Federal Reserve inleder en räntehöjningscykel, enligt Lerner. Han har tittat på tolv stycken räntehöjningscykler sedan 1950-talet och elva stycken har visat på en stigande börs. Den enda gången det inte skedde var på 1970-talet då ekonomin också gick in i en recession 1973-1975.

Strategerna på Wall Street har också just nu en positiv syn. Riktkursen för S&P 500 till årsskiftet är i snitt 4 982, vilket indikerar en uppsida om 13% mot fredagens stängningskurs.

Förra veckan gick börserna mycket svagt. Nasdaq 100-indexet hade sin sämsta vecka sedan pandeminedgångarna i mars 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Kreditkortsval