Wall Street: Vikande öppning väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda svagt nedåt på onsdagen av indikationerna från terminshandel att döma.

Marknaden letar efter signaler som ger anledning att knuffa upp börsen ytterligare. Under tisdagen noterade såväl Dow Jones Industrial Average som S&P 500 index nya all-time highs.

S&P 500-terminen är klockan 14.53 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent under.

De amerikanska producentpriserna kom in på betydligt högre ökningar än förväntat i april. Kärn-PPI, det vill säga priserna rensat från energi och livsmedel var upp med 0,5 procent från mars månad. Här låg förväntningarna på en ökning med 0,2 procent.

 Kennametals månatliga orderstatistik visade en ökning med 3 procent under perioden februari-april, räknat på årsbasis. I förra månaden låg ökningen på 2 procent. Inga avslut har gjorts i Kennametals aktie under förhandeln.

Deere, tillverkare av jordbruksmaskiner, har rapporterat en högre vinst än väntat för det andra kvartalet. Försäljningen var svagare än förväntat. Samtidigt drog bolaget ned sin syn på försäljningen av utrustning till en minskning med 4 procent från tidigare -3 procent. I den nya prognosen ingår dock en negativ valutaeffekt med -1 procent vilket inte ingick tidigare. Aktien sjönk 1,2 procent i förhandeln.

Varuhuskedjan Sears tilldrar sig intresse efter uppgifter om att bolaget kan tänka sig att avyttra sin 51 procentiga ägarandel i Sears Canada. Aktien var upp 2,1 procent i förhandeln.

Efter börsens stängning kommer nätverksbolaget Cisco med rapport.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.