WHO ger nödgodkännande för Astra Zenecas coronavaccin

Världshälsoorganisationen, WHO, har gett ett nödgodkännande för coronavaccinet från Astra Zeneca och Universitetet i Oxford. Det framgår av ett pressmeddelande.
Enhertu
Foto: Astra Zeneca
Godkännandet gäller för personer 18 och äldre, inklusive de över 65 år. Astras vaccin har i vissa länder begränsats till personer upp till 65 år. Detta för att resultatunderlaget på äldre personer än så under test anses vara otillräckligt.

I och med godkännandet kan Astras vaccin också börja användas under FN:s vaccinprogram Covax för att hjälpa till med vaccinationen i mindre utvecklade länder. Fördelen med Astras vaccin är att det är lättare att förvara jämfört med andra tillgängliga vaccin, och därmed också lättare att distribuera.

Förhoppningen är att över 300 miljoner doser av vaccinet ska göras tillgängliga för Covax under första halvåret. Dessa ska ges till 145 länder. Det krävs två doser per vaccination.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets