Xbrane Biopharma gör nyemission på 125 miljoner

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma har genomfört en riktad nyemission på cirka 125 miljoner kronor, samt därutöver ingått bindande avtal om finansiering genom konvertibla obligationer för 250 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Xbrane Biopharma gör nyemission på 125 miljoner - 95B9701-A
Martin Åmark, VD på Xbrane. Pressbild.

Emissionen avser drygt 1,7 miljoner nya aktier till teckningskursen 73,1 kronor per aktie. Teckningskursen är fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka tio procent jämfört med måndagens stängningskurs.

Ett antal svenska och internationella institutionella investerare, inklusive hälsovårds-fokuserade investerare, har tecknat aktier i den riktade emissionen.

Utspädningen från emissionen är cirka 5,85 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Xbrane kommer att använda emissionslikviden till en rad ändamål, däribland att skala upp produktionskapaciteten för Ximluci, komplettera preklinisk utveckling inklusive uppskalning och produktion av kliniskt material för BIIB801, uppskalning och produktion av kliniskt material för Xdivane samt fortsatt portföljutveckling i tidigt skede.

Vad gäller de konvertibla obligationerna har Xbrane ingått ett avtal med CVI Investments, ett systerbolag till Susquehanna International. Obligationerna är utgivna till en ursprunglig rabatt, vilket innebär en nettolikvid på 225 miljoner kronor för Xbrane. Obligationerna löper till 2027 och har en årlig räntesats på 6 procent på utestående nominellt belopp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets