Xerox bekräftar uppgörelse med Carl Icahn

Xerox bekräftar nu att man nått en överenskommelse med aktivistinvesteraren Carl Icahn som är bolagets näst största aktieägare.

Styrelsen har enhälligt godkänt en plan där Xerox delas upp i två separata börsnoterade bolag, framgår det av ett pressmeddelande.

Carl Icahn lyckas även få in tre personer i styrelsen i Business Process Outsourcing, som är det ena bolaget.

Samtidigt aviseras ett treårigt förändringsprogram där målet är att nå kostnadsbesparingar på 2,4 miljarder dollar inom alla segment. Under 2016 väntas 700 miljoner i lägre kostnader.

Målet är att processen med att dela upp i två bolag ska vara klar senast vid årsskiftet.

Xerox uppdelning innebär att det ena bolaget kommer fokusera på kontorsmaskiner medan det andra blir ett rent tjänsteföretag.

Carl Icahn tog sikte på Xerox under hösten och för några månader sedan avslöjades att han har köpt på sig 8,1 procent av kapitalet i bolaget. Därmed är han kopiatorjättens näst största aktieägare efter fondjätten Vanguard.

Xerox säljer för runt 20 miljarder dollar årligen men börsvärdet är mindre än hälften av det. Under förra året tappade aktien en fjärdedel av sitt värde och nedgången i år har fortsatt med ytterligare minus 13 procent.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här