Yellen: USAs ekonomi är inte i recession trots BNP-nedgång

USAs finansminister Janet Yellen sade på torsdagen att ekonomin inte är i recession trots två kvartal av minskad BNP-tillväxt, utan i en övergångsperiod. Det skriver CNBC och hänvisar till en presskonferens.
Janet Yellen
Finansminister Janet Yellen. Foto: Alex Wong/Getty Images
Yellen menar att en recession är en bred försvagning av ekonomin som innebär betydande uppsägningar, företagsnedläggningar och påfrestningar i hushållens ekonomi.

”Det är inte vad vi ser just nu. När man tittar på ekonomin fortsätter jobbskapandet, hushållens finanser förblir starka, konsumenterna spenderar och företagen växer”, sade Yellen.

Istället tror hon att det är en övergångsperiod med återhämtning.

”Vi har gått in i en ny fas i vår återhämtning fokuserad på att uppnå en stadig, stabil tillväxt utan att offra vinsterna från de senaste 18 månaderna”, uppgav hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets