Youtube blockerar Trumps konto och förbjuder kommentarer

Google-ägda Youtube har blockerat amerikanska presidenten Donald Trumps konto samt gjort det omöjligt att kommentera befintliga videos. Det rapporterar CNBC.
Youtube blockerar Trumps konto och förbjuder kommentarer - youtube-900
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Youtube sade i ett uttalande att Trump stoppas för att han lagt upp innehåll som strider mot bolagets policy. Bolaget ville inte säga exakt vilka övertramp Trump gjort kring policyn.

Beslutet innebär hursomhelst att Trump inte kan längre lägga upp nya videos, vilket gäller under minst 7 dagar framåt. De som han redan har på sina profilsida får förbli kvar. Trump, som har 2,77 miljoner följare på Youtube, brukar oftast lägga in videos om sig själv eller från högermedia.

Youtubes drag kommer efter att Twitter och Facebook också sagt att de stoppar Trumps konton. Åtgärderna kommer i spåren av förra veckans anstormning av kongressbyggnaden, Kapitolium, från Trumpanhängare i syfte att stoppa Joe Bidens certifiering som ny president. Trumps inlägg på sociala medier utpekas ha spelat en roll i att uppmuntra massan till detta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.