Afv-portföljen: Nya drag

Efter en stark utveckling för portföljen säljer vi Note, ökar i Betsson och tar in ett helt nytt innehav.
Afv-portföljen: Nya drag - Afv-portföljen
AFV-portföljen

Data på något högre inflation än väntat i USA och stigande långräntor kunde inte hålla börsen nere under veckan utan index steg här hemma med 1,4% (OMXSGI). Börsbolagen fortsatte att lämna bokslut och det var såklart blandade utfall.

I Afv-portföljen fortsatte de fina siffrorna från bland annat Ambea att sätta avtryck. Den aktien steg 16% i veckan. IT-bolaget Cint gick väldigt starkt (+20%) inför sin rapport som väntas 22/2. Portföljen var totalt upp 2,5% under veckan.

Rapportbolag

Creaspac lämnade sitt bokslut men här fanns inga nyheter. Ledningen jobbar vidare med att hitta förvärv. Deadline innan de måste återlämna kassan till ägarna närmar sig. Det var mer action i Betsson som initialt rasade 9% på sina siffror.

Spelbolaget rapporterade en rörelsevinst på 57 miljoner euro (40) för Q4 och en tillväxt om 14%. Per aktie var Q4-vinsten 0,30 euro (ca 3,37 kr). Betsson värderas till ca 8x nuvarande vinstnivå. Inför rapporten skissade analytikerkåren på ett resultat i nivå med fjolårets för 2024.

Vi är frågande till den stora kursreaktionen på siffrorna. Utfallet på vinstraden var i linje med förväntningarna, enligt Factset. Lönsamheten i sportboken var dålig på 6,2% (sämsta marginal på två år enligt Betsson) men detta brukar spegla utfall i matcherna som jämnar ut sig över tid.

Den förvärvade verksamheten Betfirst ser ut att gå halvdant, tillväxten hittills i Q1 (+5%) kan ses som svag och vi får inte ihop hur Betsson kan ha så stora negativa valutaeffekter som de rapporterar. Men inget av det borde motivera nästan 10% på kursen.

Åtgärder

Vi har gjort tre affärer i befintliga innehav.

  • Posten i Betsson har ökats något under rapportdagen till inköpskursen 109,35 kr. Betsson är nu ett mellanstort innehav i portföljen.
  • Hela innehavet i Note är sålt till kurs 145,80 kr. Det förefaller ske en normalisering i deras bransch som leder till sämre tillväxt under en period. Investeringen gav en avkastning på -11% sedan inköp i augusti 2023.
  • Innehavet i Cint har minskats med dryg 40% efter den snabba uppvärderingen. Försäljningen gjordes till kurs 12,90 kr per aktie. Detta är knappt 30% över inköpspris.

Cint står som sagt inför rapportsläpp och vi har ingen stark tro på varken extra bra eller dåliga siffror. Vår bild är att marknaden förblivit rätt trög, att Cint har stora interna projekt som drar kostnader men också att aktien är fortsatt billig på normaliserade vinstnivåer.

Ett helt nytt innehav blir teknikkonsulten Rejlers. Vi har köpt in posten till kurs 132 kr. En analys nyligen utmynnade i ett köpråd. I korthet uppfattar vi värdering på ca 10x rörelsevinsten som låg samtidigt som Rejlers har en gynnsam branschexponering med stor verksamhet på energiområdet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Här hittar du Afv-portföljen

Här hittar du alla portföljer