ABB-konkurrent sänker vinstprognosen

Den tyska industrirobottillverkaren Kuka, som konkurrerar med ABB på robotsidan, sänker sina utsikter för helåret 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande från Kuka.

Intäkterna för helåret 2019 väntas nu uppgå till omkring 3,2 miljarder euro och ebit-marginalen spås hamna över fjolårets nivå på 1,1 procent.

Den tidigare prognosen var intäkter på cirka 3,3 miljarder euro och en ebit-marginal på omkring 3,5 procent.

”Den globala ekonomiska avmattningen har en negativ påverkan på bolagets verksamhetsutveckling, särskilt på dess fokusmarknader Automotive och Electronics. Detta avser i huvudsak regionerna Europa och Kina”, skriver Kuka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets