ABG: En fastighetsaktie att köpa – och en att sälja

ABG Sundal Collier höjer ett fastighetsbolag till köp och sänker samtidigt ett annat bolag till sälj, från tidigare köp.
ABG: En fastighetsaktie att köpa – och en att sälja - penna-analys-700_binary_6947306.jpg

Den operationella risken på individuella tillgångar är relativt hög i Nyfosa, men samtidigt är portföljrisken väl reflekterad i lägre värderingsmultiplar jämfört med branschkollegorna.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys där ABG höjer sin rekommendation till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 70 kronor (60).

Analyshuset konstaterar att Nyfosas aktie har stigit närmare 50 procent sedan årsskiftet, vilket har fått värderingen räknat som aktiekurs i förhållande till kassaflödet att stiga. Trots det har Nyfosa en av de lägsta värderingarna i sektorn räknat på estimaten för 2020, skriver ABG.

För det tredje kvartalet är en fortsatt stark tillväxt att vänta, men i det fjärde kommer den mest torroligt att avta till följd av tuffare jämförelsetal och en låg aktivitet hittills under året.

Men med siktet inställt på omkring 4 miljarder kronor i förvärv finns gott hopp om fortsatt tillväxt.

Sedan avknoppningen från Hemfosa i slutet av november 2018 har aktien stigit närmare 56 procent. På tisdagsförmiddagen avancerade aktien 1,9 procent till 65:95 kronor.

Pareto: Köpläge i dessa fastighetsbolagPareto Securities höjer nu rekommendationen för att antal fastighetsbolag, en månad efter att flertalet bolag i sektorn fick sina rekommendationer sänkta av Pareto. 

AGB Sundal Collier sänker samtidigt rekommendation för Atrium Ljungberg till sälj från tidigare köp. ABG skruvar upp riktkursen till 185 kronor (170).

De dåliga nyheterna för fysisk detaljhandel kommer att fortsätta, och med en stor exponering mot detaljhandel är en rabatt i Atrium Ljungberg motiverad, skriver AGB Sundal Collier.

Efter två år utan vinsttillväxt i kombination med en stark kursutveckling handlas aktien till vinstmultiplar som är högre än såväl sektorkollegorna som genomsnittet för de senaste tre åren för bolaget.

Dessutom dras detaljhandeln med motgångar och, i bland annat Sickla, har JC och H&M lämnat köpcentret som ägs av Atrium Ljungberg och Best of Brands gick tidigare i år i konkurs.

Nordeas nya genomgång av fastighetsbolagen: Köp dessa aktier Nordea Markets har gjort ett antal rekommendations- och riktkursförändringar i fastighetssektorn. 

”Vi räknar med att nyhetsflödet för den fysiska detaljhandeln kommer att fortsätta att vara negativt, och med omkring 35 procent exponering mot detaljhandel är en rabatt motiverad”, skriver ABG.

Atrium Ljungberg var på tisdagen vid 10.40 ner 1,4 procent till 205 kronor. Sedan årsskiftet har aktien stigit närmare 35 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.