Analys: Vänta med fullvärderad distributör

Ahlsell kan lägga ett starkt 2017 bakom sig. Framöver är utsikterna mer osäkra.

VÄNTA Affärsvärlden ratade distributören Ahlsell när bolaget gjorde comeback på börsen under 2016.

Kortsiktigt har det visat sig felaktigt då aktien stigit med nära 16 procent från introduktionskursen på 46 kronor.

Bolaget har gynnats av den goda svenska konjunkturen, där bolaget hämtar omkring 90 procent av vinsten. I fjol var omsättningstillväxten goda 12 procent.

Över tid har dock Ahlsells tillväxt inte varit högre än 2,5 procent. När väl konjunkturen viker är Ahlsell känsligt med sin exponering mot VVS, El och Industri.

Aktien ser inte dyr ut med p/e-tal kring 14, men hänsyn måste tas till nettoskulden som motsvarar 2,6 gånger ebitda-resultatet.

Affärsvärlden ser uppenbara risker för lägre vinsttillväxt de närmaste åren och då är aktien inte köpvärd. Vänta.

Detta är en sammanfattning av aktierådet Bästa åren har passeratAhlsell kan lägga ett starkt år bakom sig. Utsikterna framöver är mer osäkra..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.