Astra Zeneca efter kraschen

Astra Zeneca famlar efter nya storsäljare. Bolaget, vars börsvärde rasade med 120 miljarder kronor på en enda dag, saknar inte framtidshopp. Men frågan är om det svenskbrittiska bolagets pipeline räcker till.

27 juli i år är en dag som Astra Zeneca-chefen Pascal Soriot sent ska glömma. Dagen då bolagets enskilt största framtidshopp, en cancermedicinkandidat som bestod av en blandning av två olika cancermediciner, havererade. Astra-kursen föll 16 procent den dagen, vilket betydde att värden för 120 miljarder kronor gick upp i rök.

Ur spillrorna efter kraschen söker Astra Zeneca-ledningen nu efter nya möjligheter.

Det hetaste spåret är att utveckla mediciner som använder kroppens eget immunförsvar för att hejda cancersjukdomar, immunoterapi. Men konkurrensen är stenhård. Fler än 800 medicinska studier inom immunoterapi pågår bara i USA.

Läs Affärsvärldens reportage om Astra Zenecas svåra väg tillbaka här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG